We zeggen het wel vaker: de filosofie van ’t Zusje gaat verder dan het avondvullend bourgondisch genieten alleen!

We vinden het nou eenmaal belangrijk om ook iets goeds te doen voor de maatschappij. Met de introductie van een aantal nieuwe concepten en ideeën, worden er dit jaar flink wat stappen in de goede richting gezet. Zo introduceerden we in het voorjaar al ons Rondje Groen en zijn we deze zomer overgestapt op het water van MADE BLUE. Water met een wel heel goed verhaal!

Want ons kraanwater is hartstikke lekker en doet allang niet meer onder voor bronwater, dus waarom zouden we met al die flessen van de ene kant van het land naar de andere kant gaan slepen? Nergens voor nodig, dachten ze bij MADE BLUE! Dat kan en moet anders. En dat hebben ze dus ook gedaan. De stichting achter het merk maakt het mogelijk om gekoeld en bruisend kraanwater te filteren en te bottelen. Elke geserveerde liter water levert 1000 keer zoveel schoon drinkwater voor waterprojecten in landen met een permanent watertekort. Water met impact dus! Concreet betekent dit dat we met alle Zusjes samen straks goed zijn voor de realisatie van 120.000.000 liter schoon drinkwater per jaar. Nog concreter: hiermee kunnen meer dan 325 gezinnen in ontwikkelingslanden worden voorzien van toegang tot veilig drinkwater voor tien jaar.

Maar na die tien jaar houdt het natuurlijk niet op. “Onze projecten zijn zo ingericht dat de watervoorzieningen ook daarna operationeel blijven. Vooraf wordt namelijk ook al nagedacht over het onderhoud ervan”, zo zegt Frank van der Tang, mede-oprichter van MADE BLUE. Een mooi initiatief waaraan wij graag ons steentje bijdragen. En jullie ook, zo blijkt. Want sinds het water van MADE BLUE bij ons op de kaart staat, krijgen we heel veel positieve reacties. “Onze gasten zijn blij verrast dat ze op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld”, aldus onze Operationeel manager Thijs van Helvoort.