Inspiratie voor de gerechtjes op onze menukaart halen we óveral vandaan. We struinen stad en land af op zoek naar nieuwe ideeën, bijzondere smaken en verrassende combinaties.

En ja, daarvoor gaan we ook de grens over. In De wereld rond… Zusje-menukaart! delen we niet alleen een aantal van onze internationale recepten met je, maar gaan we ook terug naar de oorsprong van het gerecht. En mocht je door ons verhaal geïnspireerd raken: we delen ook een aantal toffe traveltips met je. Fijn!

De Carpaccio volgens Zusjes recept heeft vanaf de allereerste dag een plekje in de favorieten-top-3 van onze gasten gehad. Niet weg te slaan is’ie! De combinatie van het rundvlees, de truffelmayonaise en de balsamico doet veel van onze gasten, geheel terecht overigens, watertanden!

Carpaccio volgens Zusje-recept

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 4 porties rundercarpaccio
 • Gemengde sla
 • Kruidendressing naar keuze en naar smaak
 • Balsamicodressing
 • Parmezaanse kaas (vlokken)
 • Pittenmix
 • Kervel

Voor de truffelmayonaise

 • 100 gram mayonaise
 • 10 gram truffeltapenade
 • 10 ml truffelolie
 • 10 ml water

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de truffelmayonaise door elkaar. Maak de sla aan met de kruidendressing. Leg de carpaccio op een tapasschaaltje en trek hier zigzagsgewijs een streep van truffelmayonaise over. Herhaal dit met de balsamicodressing.

Bestrooi de carpaccio met de Parmezaanse kaas en de pittenmix. Leg in het midden een handje aangemaakte salade en maak het geheel af met een takje kervel.

Toffe traveltip 1
Puglia, gelegen in de hak van de laars is een prachtig stukje Italië dat nog niet is aangetast door het massatoerisme. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie: zon, zee, prachtige stranden, cultuur én natuurlijk heerlijk eten. Breng een bezoekje aan Bari, een lokale vismarkt of neem een duik in het azuurblauwe water in de omgeving van het prachtige Lecce.

Toffe traveltip 2
Liever flaneren tussen beroemde (Hollywood)sterren? Dan is de Amalfikust de perfecte plek om vakantie te vieren. Rijd via de bochtige bergweg naar de dorpjes Sorrento, Positano en Amalfi en spot onderweg de verborgen strandjes, vaar naar de sterrenhotspot Capri voor een heerlijke kop koffie of breng een bezoek aan het slaperige vissersdorp Catara.

Toffe traveltip 3
Italië leent zich perfect voor een stedentrip. Er zijn immers prachtige plekken in overvloed! Maar welke kies je dan? De top 5 van mooiste Italiaanse steden wordt, niet geheel onverwachts, aangevoerd door Rome, gevolgd door Venetië, Florence, Verona en Milaan. Maar eigenlijk moet je ze allemaal gewoon een keer bezocht hebben, dus vul maar aan die bucketlist!

Carpaccio: tegen bloedarmoede
Het gerecht is ergens in 1950 in Venetië bedacht (voor een Venetiaanse gravin met bloedarmoede, wie verzint het!) en vernoemd naar de schilder Vittore Carpaccio, omdat hij nogal veel rood en geel in zijn schilderijen gebruikte én hij op dat moment een tentoonstelling in de Italiaanse plaats had (ja, echt waar). De carpaccio werd een regelrechte hit en staat tot op de dag van vandaag nog altijd op de menukaart in het restaurant waar het ooit bedacht is. En daar niet alleen!